Vlees & vleeswaren

Ambachtelijke slager

Onze vleesproducten komen rechtstreeks vanuit Slagerij Van Harten. Sinds 1930 zijn zij aan de Korteraarseweg in Ter Aar gevestigd. Achter de slagerij ligt 1,6 hectare land, waarop familie Van Harten hun eigen koeien vetweiden.

In het vroege voorjaar kopen ze een aantal magere Hollandse dikbil koeien, van het ras ‘verbeterd Maas-, Rijn- en IJssel’. Deze koeien krijgen alleen gras te eten. In de loop van de zomer en het najaar worden ze geslacht. De familie verwerkt een geslachte koe in twee weken tot producten voor de consument.

Al het varkensvlees is van het keurmerk Duroc d’olives varken. Het Duroc d’olives varken is gegarandeerd dagelijks vers en afkomstig van Nederlandse bodem.

De boerderijen waar deDuroc d’olives varkens geboren en getogen zijn, moeten voldoen aan strenge eisen, niet alleen op het gebied van dierenwelzijn, maar ook op het gebied van milieu.

Wij hebben een eigen worstmakerij waar we zo’n 80% van al onze worsten en vleeswaren zelf produceren. Al onze eigen producten worden op ambachtelijke wijze en met zorg bereid, hierdoor ontstaat een product met een eerlijke smaak waar je het vakmanschap in terug proeft.

Waarom Slagerij Van Harten:

ambachtelijke slager sinds 1930

grasetende koeien uit eigen weiland

worstmakerij in de slagerij

keurmerk varkens Duroc d'olives